fbpx

קבלת החלטות בימים של אי וודאות - דוגמא של כתב ישראלי בסוריה

איתי אנגל


ניהול ומנהיגות

הרצאות אונליין

מוטיבציה והשראה

תקשורת עיתונות וספרות

מדיני ובטחוני

75 דקות

עברית, אנגלית

ללא הגבלה

תיאור ההרצאה

"כל הסימנים אומרים לך: אל תתקרב לשם. זה בלתי אפשרי. זה ייגמר רע ומר מבחינתך. אין שום סיכוי שתצא מזה בשלום. אבל אתה מחליט כן ללכת ולחשוב אחרת מכפי שכולם חושבים. להשיג דברים שאחרים לא ישיגו."

איתי אנגל, זוכה פרס סוקולוב לעיתונאות, הוא העיתונאי הישראלי היחיד שמשך כל הקריירה שלו, כ 30 שנה, נכנס למקומות שישראלים לא יכולים להיכנס אליהם.

שגרת חייו יוצאת הדופן של איתי אנגל יכולה לספק חומר למחשבה על חשיבה הרחק הרחק מחוץ לקופסה.

ב 30 השנים האחרונות מכסה איתי אזורי קונפליקט בעולם שהם בפני עצמם ממלכה של אי ודאות.
הוא נדרש לקבל החלטות במקומות כמו סוריה ועירק, לעיתים מול ג'יהדיסטים של דאע"ש או בחברת מיליציות בחסות איראן, בידיעה שאם מישהו יבין שהוא ישראלי – הכל ייגמר.
הרצאה זו, שהעביר בארץ ובעולם, משמשת השראה לאנשים הרבה מעבר לאזורי המלחמה.
איך מתנהלים בתנאים של חוסר וודאות, מהי באמת חשיבה ופעולה מחוץ לקופסה, ולמה פעולות שנראות לכאורה לא נורמליות הן למעשה, בסיטואציות מסוימות, הדבר הכי שפוי שאפשר לעשות.
וכמובן, נבין איך התנהגות כזו מביאה אותו להבנה עמוקה הרבה יותר את השכונה בה אנו חיים במזרח התיכון.

ההרצאה מלווה בקטעי תיעוד בלעדיים שצבר איתי במהלך מסעותיו.

 

 

המסר העיקרי של ההרצאה

ההרצאה עוסקת בצורך לחשוב אחרת, הן מבחינה טכנית והן פסיכולוגית, ומסבירה מדוע התנהגות שלכאורה נראית לא הגיונית ומנוגדת לכל האינסטינקטים היא המוצא היחיד, הן להישרדות והן לפריצת דרך ולהצלחה.

כמה מילים על המרצה

איתי אנגל הינו מבכירי העיתונאים בארץ, כתב התוכנית "עובדה" בערוץ 12 והעיתונאי הישראלי היחיד שדיווח מתוך החזית מול דאע"ש בסוריה ובעירק. עיקר עבודתו ב – 20 השנים אחרונות הוא כיסוי אזורי סכסוך בעולם.

העניין הבינלאומי בעבודתו של אנגל הביא אותו לבימת TEDx פאלו אלטו בהרצאתו I'm going to War Zones, and I'm the Normal One הוא סיפר על מאחורי הקלעים של ההתנהלות שלו כישראלי במקומות הכי מסוכנים במזה"ת.

בסקירותיו התמקד אנגל בנושאים רבים הקשורים לסכסוכים בינלאומיים וזכה לצל"ש מועדת פרס סוקולוב על עבודתו המתמשכת והראויה בדיווח מבוסניה והרצגובינה והיה לעיתונאי הצעיר ביותר המקבל אותו.

איתי זכה גם בפרס סוקולוב לשנת 2017. בין היתר כתבו חברי הוועדה: "הפרס על הצטיינות בעבודה עיתונאית והטבעת חותם על התקשורת האלקטרונית מוענק לאיתי אנגל על ההנגשה לצופה הישראלי של אזורי לחימה וסכסוכים בוערים ומרוחקים תוך מידה לא מבוטלת של סיכון אישי. בכשלושים שנות עבודה היטיב איתי אנגל להבליט את הפן האנושי של מלחמות, קורבנות וסבל".

את הקריירה העיתונאית שלו החל איתי כשערך את מגזין חדשות החוץ בגלי צה"ל, עליו זכה ב"פרס מפקד גלי צה"ל". לאחר מס' שנים עבר לסיקור חדשות החוץ של ערוץ 2 ולאחר מכן היה העורך של חדשות החוץ.

 

 

בשנת 2001 לאחר האירוע במגדלי התאומים בני יורק יצא אנגל לתעד את המלחמה באפגניסטן.

במבצע חומת מגן הוא דיווח מרמאללה, ג'נין ושכם. באירועים אותם סיקר, כיסה את האירוע הן מצדו הישראלי והן מצדו הפלסטיני. בשנת 2006 יצא איתי לפעולה לילית בלבנון יחד עם גדוד 931 של הנח"ל באמצעה של מלחמת לבנון השנייה.

בשנת 2004 שהה איתי בחבל באינדונזיה, באזור שנפגע הכי קשה בזמן הצונאמי וחזר אליו ב – 2005 כדי לתעד את האנדרלמוסיה שהתפשטה במדינה. המהפכות בעולם הערבי מרתקות אותו ועל סרטו על המהפכה במצרים זכה בפרס "פורום היוצרים הדוקומנטריים". אחד הסיפורים המוכרים ביותר שהביא הוא סיפור מלחמתם של הכורדים בארגון דאע"ש והוא מרבה להרצות עליו.

 

למידע נוסף על איתי אנגל

    הזמנת הרצאה









    * שדות מסומנים בכוכבית הינם שדות חובה


    קראתי ויש אישור לתנאים







    גלריית תמונות של איתי אנגל

    גלריית וידאו של איתי אנגל

    צילום: צביקה טישלר, זיו קורן, ארן דולב